2.1.09



Πολλά ήταν τα θέματα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008, στις 6 το απόγευμα με σημαντικότερο εξ’ αυτών το θέμα που αφορούσε στις Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για το κέντρο της πόλης.
Στη μελέτη που αφορά στο έργο αυτό, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η δημιουργία ενός υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία “Περιβολάκια”, χωρητικότητας 600 θέσεων, μια απόφαση ωστόσο που βρήκε αντίθετους κάποιους από τους εκπροσώπους της μειοψηφίας. Τελικά, η κυκλοφοριακή μελέτη πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ υπήρξαν και δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που ψήφισαν υπέρ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ:

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ
ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.»

Σε ό, τι αφορά τη δημιουργία του υπόγειου γκαράζ και την αντίδραση κάποιων εκ των συμβούλων της μειοψηφίας ως προς αυτό, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Φαρμάκης δήλωσε στην «Η.Κ.»:

«Δυστυχώς, η μειοψηφία έδειξε για ακόμα μια φορά τη μικροψυχία της σε ό, τι αφορά μεγάλα έργα, τα οποία θα αλλάξουν τη ροή της πόλης της Κορίνθου. Ο κ. Γιώτης, ναι μεν αποδέχτηκε την πλήρη υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και τη δημοπράτηση όλων των έργων, όμως διαφώνησε για τη δέσμευση της πλατείας “Περιβολάκια” για δημιουργία υπόγειου γκαράζ στάθμευσης. Μια άποψη η οποία κατά τη γνώμη μου είναι τελείως λανθασμένη, γιατί στόχος δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα έρημο πεζοδρομημένο κέντρο στην πόλη της Κορίνθου. Στόχος μας είναι σ’ αυτό το πεζοδρομημένο κέντρο να μπορεί ο επισκέπτης να πηγαίνει στα μαγαζιά, στις καφετέριες, κλπ., και να του παρέχουμε και έναν χώρο όπου θα μπορεί να παρκάρει το όχημά του.
Ούτε ο κ. Κασσίμης συμφωνεί με τη δημιουργία του υπόγειου γκαράζ. Ασχολούνταν συνεχώς με θέματα όπως για ποιο λόγο η κυκλοφοριακή μελέτη υπογράφτηκε από πολιτικό μηχανικό του Δήμου. Αν εμείς απευθυνόμασταν σε μελετητές έξω για μια τέτοια μελέτη – οι μελέτες βγαίνουν όλες ανάλογα με το κόστος του έργου – τα χρήματα που θα δαπανούσαμε θα ήταν πολύ περισσότερα. Εμείς βρήκαμε έναν οικονομικό τρόπο και με εξειδικευμένο συνεργείο καταφέραμε να φέρουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη, με πάρα πολύ λίγα χρήματα.»

«ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ»


Συνεχίζοντας είπε:

«Κατά την άποψή μου, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο της Κορίνθου και τα μεγάλα έργα, παρά μόνο να μην κάνει κανένα έργο η παράταξη του Αλέκου του Πνευματικού. Εμείς αυτό δε θα το επιτρέψουμε γιατί έχουμε υποσχεθεί στον Κορινθιακό λαό αλλαγή στην πλεύση της πορείας της πόλης της Κορίνθου και πιστεύουμε ότι η πεζοδρόμηση του κέντρου είναι έργο πνοής για την πόλη. Όμως, αυτό το έργο θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξυπηρετεί και τους επισκέπτες και να υπάρχει και ζωντάνια στο κέντρο.
Αν είχαμε μια πλατεία που ήταν όμορφη, καλοφτιαγμένη, με πλακόστρωτο, με πιθανόν κάποιο στοιχείο αρχιτεκτονικό μέσα το οποίο σίγουρα δε θα έπρεπε να το πειράξουμε, τότε θα ήμουν κι εγώ σε σκέψεις αν είναι δυνατόν να χαλαστεί αυτή η πλατεία. Όμως, σε τι κατάσταση βρίσκεται η τωρινή πλατεία είναι εύκολο να το δει ο κάθε Κορίνθιος. Κι εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι στην καινούρια την πλατεία που θα κατασκευάσουμε με το υπόγειο γκαράζ, θα έχει πολύ περισσότερο πράσινο, με φυτά και δέντρα.»

«ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

Τέλος ο κος Φαρμάκης είπε:

«Θα ήθελα επίσης να πω στους συναδέλφους της μειοψηφίας ότι θα πρέπει να κάνουν παραγωγική αντιπολίτευση στη διετία που έρχεται κι όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, γιατί μόνο έτσι μπορούν να τους εμπιστευθούν οι πολίτες της Κορίνθου.»

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ ήταν η συνεργασία του Δήμου Κορινθίων και με άλλες τράπεζες εκτός της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται μέχρι σήμερα.
Όπως εξήγησε ο κ. Φαρμάκης, αυτό θα δώσει την ευχέρεια στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να μπορούν να χειριστούν το αποθεματικό του Δήμου – το οποίο σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη κατάφερε η δημοτική Αρχή να συγκεντρώσει μέσα από ένα «νοικοκύρεμα» και μια σειρά που έβαλε στον Δήμο – κατά το δοκούν και να μπορούν να διαπραγματεύονται όχι μόνο με μια τράπεζα αλλά και με άλλες, προς όφελος του Δήμου.»
Τόσο αυτό το θέμα όσο και όλα τα υπόλοιπα πέρασαν ομόφωνα.
Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης:

1.- Έγκριση απολογισμών Σχολικών Επιτροπών έτους 2007.
2.- Αιτήματα για παραχώρηση θέσης στάθμευσης
3.- Έγκριση προϋπολογισμού του Ν.Π «Οργανισμός Βρεφονηπιακών και Παιδικών
Σταθμών έτους 2009
4.- Έγκριση προϋ/σμού του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης.
5.- Έγκριση προϋ/σμού του Β' ΚΑΠΗ Δήμου Κορινθίων
6.- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
7.- Έγκριση Β2 φάσης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Κορινθίων.
8.- Αίτηση Αρ. Τσάκωνα -Μ. Σκούρτη για μετατόπιση Φωτεινής Πέρρα- Πατρών 132
9.- Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους
10.- Παράταση ή μη για δήλωση παλαιών οικογενειακών τάφων στα δημοτικά νεκροταφεία και μετατροπής των τάφων 4ετούς χρήσης σε οικογενειακούς.
11.- Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Πεζοδρόμηση οδού προς το Μουσείο του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Κόρινθο»
12.- Συνεργασία με Τράπεζες για έντοκη κατάθεση εσόδων
13.- Μερική τροποποίηση δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2008
14.- Επιστροφή πάγιας προκαταβολής έτους 2008
15.- Ορισμός τριών δημοτικών υπαλλήλων με τους αναπληρωτές τους για την επιτροπή διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών, αξιολόγησης αποτελεσμάτων κ.λ.π., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του ΕΚΠΟΤΑ (ΟΤΑ) για το έτος 2009
16.- Ορισμός τριών δημοτικών υπαλλήλων με τους αναπληρωτές τους για την παραλαβή προμηθειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ΕΚΠΟΤΑ (ΟΤΑ) για το έτος 2009
17.- Ορισμός δύο τακτικών και δύο αναπληρωματικών Δημοτικών Συμβούλων ως μελών της επιτροπής παραλαβής έργων και σύνταξης βεβαίωσης καλής εκτέλεσης έργων αξίας μέχρι 5.869,41 € για το έτος 2009 (άρθρ. 53 και 15 του Π.Δ. 609/85 και , ως μέλους της επιτροπής παραλαβής έργων αξίας άνω των 5.869,42 € για το έτος 2009 (αρθρ. 16 του Π.Δ. 171/87, όπως αυτό τροποποιήθηκε από το Π,Δ. 229/99) 19- Ορισμός ενός τακτικού και ενός αvαπληρωματικoύ Δημοτικού Συμβούλου, ως μέλους της επιτροπής παραλαβής, προμηθειών εργασιών και μεταφορών αξίας μικρότερης του 2.934,70 € (αρθρ. 67 Π.Δ 28/80).
20.- Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων ως μελών της επιτροπής εκτίμησης ακινήτων για εκποίηση, αγορά, μίσθωση :εκμίσθωση και ανταλλαγή για το έτος 2009 {αρθρ. 186 ΔΚΚ)
21.- Ορισμός δύο τακτικών και ισάριθμων αναπληρωματικών Δημοτικών Συμβούλων, ενός δημότη με τον αναπληρωτή του και ενός γραμματέα με τον αναπληρωτή του για την επιτροπή συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το έτος 2009 (αρθρ. 7 Ν. 2307/95)
22.- Ορισμός τριών (3) Δημοτικών Συμβούλων, ως μελών για την επιτροπή καταστροφής υλικών ασήμαντης αξίας για το έτος 20091 (αρθρ. 199 ΔΚΚ)
23.- Ορισμός γνωμοδοτικής επιτροπής (αποτελούμενης από δημοτικούς υπαλλήλους εκ των οποίων ένας (1) τουλάχιστον τεχνικός) συντήρησης, επισκευής και αγοράς
ανταλλακτικών των οχημάτων του Δήμου για το έτος 2009.
24.- Ορισμός ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού Δημοτικού Συμβούλου, ως μέλους της επιτροπής καλής εκτέλεσης εργασιών για το έτος 2009 (αρθρ. 67 και 70 του Π.Δ, 28/80)
25.- Ορισμός ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για την επιτροπή ακαταλληλότητας μηχανημάτων και οχημάτων του Δήμου
26.- Εξουσιοδότηση του Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου για συναλλαγές με Τράπεζες, Οργανισμούς, Δ ΟΥ κ.λ.π.
27. Εξουσιοδότηση των υπαλλήλων της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου για συναλλαγές του Δήμου με Τράπεζες, Οργανισμούς, Δ.Ο.Υ. κ.λ.π.
28.- Εξουσιοδότηση υπογραφών για την έκδοση επιταγών Τραπέζης.
29- Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Επισκευή κοινοτικού καταστήματος Τ.Δ. Εξαμιλίων.
30.- Ορισμός ορκωτού ελεγκτή και αναπληρωτή του για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων έτους 2008
31.- Έγκριση της αριθμ. 28/9.9.2008 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Δ' ΚΑΠΗ Εξαμιλίων, περί τροποποίησης του προϋπολογισμού 2008
32.' Έγκριση της αριθμ. 30/5.11.2008 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Α' ΚΑΠΗ Δήμου Κορινθίων, περί τροποποίησης του προϋπολογισμού 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: