16.1.09


Μαζί με την έναρξη του Προγράμματος «Συν- Κοινωνία» από την 1η Ιανουαρίου 2009 στον Δήμο Κορινθίων ξεκίνησε και η ανάπτυξη του συγκοινωνιακού δικτύου που καλύπτει την πόλη της Κορίνθου σε όλο το εύρος της.
Ο Δήμος Κορινθίων υλοποιεί εδώ και λίγες ημέρες σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ το πρόγραμμα «Συν-κοινωνία».
Στόχοι του προγράμματος όπως μαθαίνουμε από τον Δήμο είναι η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μετακίνησης με έμφαση στη μείωση του χρόνου και του κόστους μετακινήσεων , η βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών και η αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης καθώς και την τόνωση του εμπορικού κέντρου της πόλης .
Για την εξυπηρέτηση του όλου δικτύου οι πολίτες και επισκέπτες της Κορίνθου θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους χώρους στάθμευσης στον Αγ.Νικόλαο , τον Προαστιακό και τα Καλάμια όπου και η συγκοινωνία θα είναι συχνή, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο.
Επικουρικά των υφιστάμενων λειτουργούν δύο νέες :

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΓ. Νικόλαος (parking) – Δημοκρατίας - Δαμασκηνού –Εθν. Ανεξαρτησίας –Κύπρου – Εθν. Αντίστασης – Κολιάτσου –Απ.Παύλου – Δαμασκηνού – Δημοκρατίας – Γ .Νικόλαος (parking) και

•Προαστιακός –Κόρινθος – Καλάμια

Προαστιακός – 6ου Συντάγματος Πεζικού ( ‘Άργους ) – Εθν. Αντίστασης – Γ. Παπανδρέου –Καλάμια – Γ. Παπανδρέου - Πατρών – Απ. Παύλου –Κολιάτσου – Εθν. Αντίστασης – Γ.Παπανδρέου – Καλάμια – Γ .Παπανδρέου – 6ου Συντάγματος Πεζικού (Άργους ) - Προαστιακός .

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Κορινθίων και του ΚΤΕΛ Κορινθίας αναφέρονται τα εξής:

«Με την κίνηση αυτή δίνονται λύσεις στα έλλειμμα ενδοδημοτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης , η οποία δημιουργεί προβλήματα εξυπηρέτησης των κατοίκων .
Η χρόνια έλλειψη κάθε αντισταθμιστικής χρηματοδότησης για τις συγκοινωνίες της Περιφέρειας , σε αντίθεση με το καθεστώς επιδοτήσεων που ισχύει για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη , συνιστά παραβίαση της συνταγματικής επιταγής περί ίσης μεταχείρισης των πολιτών , καθώς και βασικών κανόνων που απορρέουν από την εφαρμογή των κοινοτικών πολιτικών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: