7.1.09


Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 οι Δήμοι της Κορινθίας, όπως και όλης της χώρας, πραγματοποίησαν τις προγραμματισμένες τακτικές συνεδριάσεις προκειμένου να εκλέξουν τα προεδρεία και τις Δημαρχιακές Επιτροπές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 92 & 95 του Ν.3463/2006.
Συγκεκριμμένα οι συνεδριάσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις, αφορούσαν:

1.Εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διετία 2009-2010
2.Εκλογή Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διετία 2009-2010
3.Εκλογή Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διετία 2009-2010
4.Εκλογή τακτικών μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής για τη διετία 2009-2010
5.Εκλογή αναπληρωματικών μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής για τη διετία 2009-2010
Να σημειωθεί πως ο αριθμός των τακτικών και αναπληρωματικών μελών ήταν διαφορετικός σε κάθε δήμο.
Η «Η.Κ» κάνοντας ρεπορτάζ για το θέμα αυτό σας γνωστοποιεί τα αποτελέσματα των διαδικασιών σε Κόρινθο, Λουτράκι, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Φενεό, Τενέα, Στυμφαλία, Άσσο – Λέχαιο ,Σαρωνικό, Βόχα, Βελο & Νεμέα.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Πρόεδρος του Δ.Σ Κορινθίων εξελέγη και πάλι ο κ. Νικόλαος Σταυρέλης, ενώ Αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Δαλαμαρίνης και Γραμματέας ο κ. Δημήτρης Φλεβάρης. Όσον αφορά στη Δημαρχιακή Επιτροπή, τακτικά μέλη εξελέγησαν η κα Γεωργία Μαλατέστα, ο κ. Ιωάννης Ανδρέου, ο κ. Μιχάλης Περόγαμβρος και ο κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος από την πλειοψηφία, και οι κκ. Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας και Χρήστος Λιάπης από τη μειοψηφία.
Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι κκ. Κουκουλίδης Γιώργος, Παππάς Παύλος και Τζαναβάρας Φώτης από την πλειοψηφία, καθώς και οι κκ. Κασσίμης Χαράλαμπος και Κουρούμπαλης Γιώργος από τη μειοψηφία.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Ο κ. Χαράλαμπος Γεωργίου θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Πρόεδρος του Δ.Σ Λουτρακίου-Περαχώρας. Αντιπρόεδρος θα είναι πλέον ο κ. Αθανάσιος Γεωργίου, ενώ Γραμματέας εξελέγη η κα Σούζυ Παπακωνσταντίνου.
Τακτικά μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής θα είναι οι κκ. Κώστας Χατζόπουλος, Λάμπρος Παπαθεοδώρου, Νίκος Λόης, Περικλής Θηβαίος – από την πλειοψηφία – και οι κκ. Δημήτρης Κυριάκης και Παύλος Μίχας – από πλευράς μειοψηφίας. Αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι κκ. Μιχάλης Θυμής, Μιχάλης Δρίτσας και Ιωάννης Γιαννούλης από την πλειοψηφία, και οι κκ. Γιώργος Φάνης και Δημήτρης Πρωτονοτάριος από τη μειοψηφία.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Κατά πλειοψηφία εξελέγησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ Ξυλοκάστρου κ. Διονύσης Λογοθέτης, και ο Γραμματέας κ. Λάμπρος Κολοτούρος, ενώ η ψηφοφορία ανέδειξε ομόφωνα Αντιπρόεδρο τον κ. Βασίλη Νικολακόπουλο.
Ως προς τη Δημαρχιακή Επιτροπή, τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι κκ. Θεοφάνης Μπρακούλιας, Κωνσταντίνος Σιέτης, Βασίλης Γκόλιας και η κα Βασιλική Ντόκου, από την πλειοψηφία, και οι κκ. Βλάσσιος Αλογογιάννης και Αντώνης Λιάκουρας από τη μειοψηφία. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι κκ. Παναγιώτης Ψαράκης, Σωτήρης Δούρης και Περικλής Μενούνος, από την πλειοψηφία, και ο κ. Παναγιώτης Καλύβας και η κα Ιωάννα Γιαννοπούλου, από τη μειοψηφία.

ΚΙΑΤΟ

Στις θέσεις τους παρέμειναν ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Χρήστος Ζαχαριάς, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ κα Σταυρούλα Σκαρμούτσου και η Γραμματέας κα Ελένη Αθανασούλη, στον Δήμο Σικυωνίων.
Τακτικά μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής αναδείχθηκαν οι κκ. Σωτήρης Μουρίκης, Νίκος Χατούπης, Παναγιώτης Κωστόπουλος και Αθανάσιος Πάνου από την πλειοψηφία, η κα Κωνσταντίνα Φαρμάκη και ο κ. Χρήστος Γιώργας από τη μειοψηφία, ενώ αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι κκ. Δημήτρης Γεωργούσης, Παναγιώτης Λεονάρδος και Δημήτρης Μαντέλος – από την πλειοψηφία – και οι κκ. Γιώργος Ντρίμερης και Ευάγγελος Χουσελάς από τη μειοψηφία.

ΦΕΝΕΟΣ

Ομόφωνα εξελέγησαν ο Πρόεδρος του Δ/Σ Φενεού κ. Σπύρος Στρίφτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Στεμπίλης και ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Μαλαχιάς.
Επίσης ομόφωνα εξελέγησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της δημαρχιακής Επιτροπής. Τακτικά μέλη ανεδείχθησαν οι κκ. Αθανάσιος Μπαρμπόπουλος, Σωτήρης Λαλιώτης, Βλάσσιος Καραδήμας και Ιωάννης Ρούντος. Αναπληρωματικά μέλη οι κκ. Ιωάννης Τζάνος, Αντώνης Ρέλιας, Νικόλαος Πέππας και Αθανάσιος Χαρλάφτης.

ΤΕΝΕΑ

Ο κ. Ευάγγελος Σκούρτης θα είναι ο Πρόεδρος του Δ/Σ Τενέας για την επόμενη διετία, ενώ Αντιπρόεδρος θα είναι ο κ. Χρήστος Κακογιάννος και Γραμματέας ο κ. Αναστάσιος Τσουμάνης.
Τη Δημαρχιακή Επιτροπή θα απαρτίζουν οι κκ. Παναγιώτης Ριζόγιαννης, Παναγιώτης Παρασκευάς, Κίμων Σολωμός – από την πλειοψηφία – και ο κ. Γιώργος Βασιλάκος από τη μειοψηφία, ως τακτικά μέλη. Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι κκ. Αναστάσιος Ξύδης, Μιχαήλ Δράκος και Δημήτρης Αθανασάκος – από την πλειοψηφία – και ο κ. Κωνσταντίνος Κακούρος από τη μειοψηφία.

ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Πρόεδρος του Δ.Σ Στυμφαλίας ορίστηκε για την επόμενη διετία ο κ. Ευάγγελος Καραγκούσης, Αντιπρόεδρος ο κ. Χρήστος Δουβής και Γραμματέας ο κ. Παναγιώτης Κακαράπης.
Σε ό, τι αφορά τη Δημαρχιακή Επιτροπή, τακτικά μέλη θα είναι οι κκ. Μπούρης Ευάγγελος, Δεδάκης Ευάγγελος, Λυκαργύρης Βασίλης και Θελερίτης Γιώργος, ενώ αναπληρωματικά μέλη θα είναι η κα Βαρδουνιώτη Γεωργία και οι κκ. Παπαγεωργίου Δημήτρης, Σαρλάς Παναγιώτης και Μπούντρος Νικόλαος.

ΑΣΣΟ – ΛΕΧΑΙΟ

Ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος θα είναι ο Πρόεδρος του Δ.Σ Άσσου-Λεχαίου, ενώ ο κ. Γιώργος Κώστας και η κα Ελένη Κανελλοπούλου ορίστηκαν Αντιπρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα.
Τακτικά μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής θα είναι ο κ. Τρύφωνας Βαρδουνιώτης, η κα Ελένη Γεωργίου και οι κκ. Νίκος Κολοκούρης και Αναστάσιος Κοτσιώρος, ενώ αναπληρωματικά μέλη οι κκ. Ευάγγελος Νάτσης, Ηλίας Ποτήρης, Κωνσταντίνος Φαϊσανάς και η κα Γεωργία Πλασαρά.

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

Πρόεδρος του Δ.Σ Σαρωνικού θα είναι πλέον ο κ. Παύλος Βετούλης, Αντιπρόεδρος η κα Όλγα Τζαναβάρα και Γραμματέας ο κ. Αθανάσιος Μπαστούνης.

Τακτικά μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής οι κκ. Θεμιστοκλής Διδασκάλου, Βασίλης Τζαναβάρας, Παναγιώτης Μούτσος και Πέτρος Λέκκας, ενώ αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι κκ. Αθανάσιος Τόγιας και Ευθύμιος Δήμας, η κα Ελένη Κόλλια και ο κ. Ανδρέας Σενής.

ΒΟΧΑ

Ο κ. Αλέξιος Αλεξόπουλος εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ Βόχας, ο κ. Ευθύμιος Κανελλόπουλος Αντιπρόεδρος και ο κ. Παντελής Οικονόμου Γραμματέας.

Ως προς τη Δημαρχιακή Επιτροπή, τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι κκ. Τανισχίδης Χαράλαμπος και Μπουγάς Μιχαήλ, η κα Καλλίρη Μαρία και ο κ. Τσάτσαρης Κωνσταντίνος από πλευράς μειοψηφίας, και η κα Μερκούρη Παναγιώτα και ο κ. Ραχανιώτης Νικόλαος, από τη μειοψηφία.

Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι κκ. Μπάρτζης Όθωνας, Σακκάς Θεοφάνης και Μπουτσιούκος Ιωάννης από την πλειοψηφία, και η κα Αγγέλου Μαρία και ο κ. Μαζιώτης Αναστάσιος από τη μειοψηφία.

ΒΕΛΟ

Ομόφωνα εξελέγησαν ο κ. Νίκος Λέκκας ως Πρόεδρος του Δ/Σ Βέλου, ο κ. Αννίβας Παπακυριάκος ως Αντιπρόεδρος και ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος ως Γραμματέας.

Για τη Δημαρχιακή Επιτροπή, τακτικά μέλη αναδείχθηκαν ομόφωνα οι κκ. Γιώργος Γιαννακούλιας και Βασίλειος Κούνας, η κα Αγαθή Βογιατζή και ο κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, ενώ αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν επίσης ομόφωνα οι κκ. Κωνσταντίνος-Παναγιώτης Καπέλλος και Γεώργιος Τριανταφύλλου, η κα Αικατερίνη Μπεγλίτη και ο κ. Νικόλαος Τσάνος.

ΝΕΜΕΑ

Πρόεδρος του Δ.Σ Νεμέας ορίστηκε ο κ. Δημήτριος Κόρακας, Αντιπρόεδρος ο κ. Ευάγγελος Λιμνιάτης και Γραμματέας ο κ. Σπυρίδων Κεφάλας.

Σε ό, τι αφορά τη Δημαρχιακή Επιτροπή, ως μέλη ψηφίστηκαν οι κκ. Βασίλειος Μητράκος, Σπυρίδων Παλύβος και Γεώργιος Σελλάς, καθώς και η κα Σοφία Χρυσικοπούλου-Μπρίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: