12.1.09

Για τις αποζημιώσεις που πήραν ή καλύτερα που…δεν πήραν οι αγρότες στην Κορινθία, μετά τις καταστροφές που υπέστησαν οι σοδειές τους εξαιτίας των δύσκολων καιρικών φαινομένων, μίλησε στην «Η.Κ.», την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξυλοκάστρου κ. Βασίλης Γκόλιας.

«ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ»

Σύμφωνα με τα όσα είπε, δε δόθηκε καμία αποζημίωση για την Κορινθιακή σταφίδα, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι εκτιμήσεις για τη σουλτανίνα κόντεψαν να δημιουργήσουν «εμφύλιο πόλεμο» μεταξύ των αγροτών της περιοχής, αφού όπως εξήγησε δόθηκαν πολύ καλές αποζημιώσεις σε ορισμένους, ελάχιστους παραγωγούς και σε άλλους τίποτα.

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ
ΤΟΣΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ»

«Δεν μπορεί το ένα κτήμα να έχει 80% ζημιά και το άλλο 20%, όταν απέχει το ένα από το άλλο 10μ. Δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχει διαφορά στα κιλά της παραγωγής αλλά το μέγεθος της ζημιάς δεν μπορεί να διαφέρει τόσο», δήλωσε.

Ο κ. Γκόλλιας έκανε ακόμη λόγο για ένα σύστημα απαξιωμένο, το οποίο είπε ότι θα πρέπει να αλλάξει ριζικά, ενώ συμπλήρωσε ότι για τις ενστάσεις που θα κάνουν οι παραγωγοί, οι γεωπόνοι θα έρθουν να ελέγξουν τον Μάρτη με Απρίλη.

«Τι θα δουν τον Απρίλη που θα έρθουν; Αν δεν είναι αυτά γελοιότητες τότε ποια είναι;» τόνισε.

«ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ»

Ο κ. Γκόλλιας αναφέρθηκε επίσης στους «έχοντες και κατέχοντες κυρίους που είναι στα κοινά», οι οποίοι όπως είπε, βιάστηκαν να διαβεβαιώσουν τους παραγωγούς ότι οι αποζημιώσεις θα έρχονταν πριν τις γιορτές.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ»

«Αυτό το έλεγαν για να καθησυχάσουν τους παραγωγούς και να μην κατέβουν σε κινητοποιήσεις» είπε, «και τώρα έχουν υποχρέωση να ζητήσουν συγνώμη.»

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΑΣ Ξυλοκάστρου δήλωσε ότι δυστυχώς επαληθεύτηκε όταν έλεγε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τις αποζημιώσεις, αφού όπως εξήγησε δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

«ΖΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ»

«Ζήσαμε για άλλη μια φορά τη γελοιότητα των εκτιμήσεων σε όλο τους το μεγαλείο» υπογράμμισε, και επανέλαβε ότι θα πρέπει να ζητήσουν όλοι να αλλάξει το συγκεκριμένο απαρχαιωμένο σύστημα που υπάρχει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: