24.2.09

«Επιτέλους η Δημοτική Αρχή των Αγίων Θεοδώρων, μετά από την με αριθμό πρωτοκόλλου 954/18-2-2009 νέα Επιστολή- Καταγγελία του Προέδρου της Νέας Δημοτική Κίνησης, αναγκάστηκε να συμμορφωθεί και να ακολουθήσει το δρόμο της Νομιμότητας και όρισε την Ειδική Συνεδρίαση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων των ετών 2006 και 2007, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 217 του νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και από το άρθρο 15 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να διεξαχθεί την 24η Φεβρουαρίου 2009.
Ο κ Παπαγεωργίου είχε αναφέρει στην Επιστολή- Καταγγελία προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας είναι γνωστό, δυνάμει της με αριθμό πρωτοκόλλου 5238/14-10-08 Πρότασης μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε ζητήσει με έγγραφο μας, το οποίο συνοδευόταν από εικοσιπέντε (25)υπογραφές Δημοτών και κατοίκων κατά τα προβλεπόμενα από το άρθρο 215§3 του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, να οριστεί με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας ημερομηνία κατά την οποία θα διεξήγετο Ειδική Συνεδρίαση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων των ετών 2006 και 2007, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 217 του νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και από το άρθρο 15 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς ο τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες…, ενώ έκτοτε και μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να αποφύγει τη Λογοδοσία, τα φώτα της διαφάνειας που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος αλλά και τον Δημοκρατικό Διάλογο που απαιτεί από τους άλλους, αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στον ορισμό αυτής της ημερομηνίας, προσβάλλοντας εικοσιπέντε συμπολίτες μας (25) και στερώντας τους το δικαίωμα της πληροφόρησης για τον τρόπο που λειτουργεί και διοικείται σήμερα ο Δήμος των Αγίων Θεοδώρων.

Κύριε πρόεδρε,
Επειδή όμως όπως γνωρίζετε, η συνεδρίαση αυτή για να προκληθεί από την αντιπολίτευση σύμφωνα με τον Νόμο χρειάζεται να συνυπογράψει υπέρ της τουλάχιστον το 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων και κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί.
Επειδή αντιλαμβάνεστε όμως ότι η πασίδηλη και προφανής αδυναμία της Μειοψηφίας να συγκαλέσει τη συνεδρίαση αυτή, δεν μπορεί να σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι η Πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δύναται να κυβερνά τελικά μια 4ετία, χωρίς να λογοδοτεί ποτέ, πουθενά και σε κανέναν.
Επειδή κάθε πράξη η απόφαση που λαμβάνει η Δημοτική Αρχή υπόκειται σε έλεγχο Νομιμότητας από την Περιφέρεια,
επειδή ουδείς-ευτυχώς ακόμα-σε αυτό το τόπο, ακόμα και αν έχει πάρει σε μια εκλογική αναμέτρηση το 65% των ψήφων, είναι υπεράνω της Νομιμότητας και των Νόμων,
Επειδή είναι ανάγκη να πληροφορηθούν και να πάρουν απαντήσεις, οι Δημότες, οι κάτοικοι, οι οικιστές, αλλά και οι απλοί πολίτες φορολογούμενοι για πολλά ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο που διοικείται σήμερα ο Δήμος των Αγίων Θεοδώρων,
Θα ήθελα να σας καταστήσω σαφές ότι αν δεν ορίσει η Δημοτική Αρχή μέχρι την 15 Μαρτίου την προβλεπόμενη εκ του Νόμου Ειδική Συνεδρίαση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων των ετών 2006 και 2007, είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους συνείδησης, αρχών αλλά και προσωπικής ευθύνης να προσφύγουμε στη Περιφέρεια με όλες τις νόμιμες συνέπειες που θα έχει αυτό για όσους εξακολουθούν να παραβαίνουν το καθήκον τους.
Κύριε Πρόεδρε
Όντως θα είναι μειωτικό για όλους να επαναφέρουν στη τάξη και στη Νομιμότητα την Δημοτική Αρχή. Όντως θα είναι κρίμα για το τόπο να υποδείξουν άλλοι τι πρέπει να κάνουμε στο σπίτι μας. Όμως όταν αντί της λογικής πρυτανεύει το ατομικό συμφέρον της συγκάλυψης, όταν επικρατεί το συμφέρον αντί της προσφοράς, όταν έχει χαθεί κάθε μέτρο και κυριαρχεί η αμετροέπεια και η αλαζονεία, όταν χάνεται η διαφάνεια και το φως στα Δημόσια πράγματα, όταν πια η Δημοκρατική ευαισθησία γίνεται κενό γράμμα, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την προσφυγή στη προστασία του Νόμου.

Κύριε Πρόεδρε
Το ζήτημα είναι στα χέρια σας. Αναλάβετε πρωτοβουλία κάνοντας το χρέος σας και ορίστε την κατάλληλη ημερομηνία, τόπο και χρόνο για να συζητήσουμε σε πνεύμα συνεργασίας, ομόνοιας και γόνιμου Δημοκρατικού διαλόγου, τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του Δήμου Αγίων Θεοδώρων για τα έτη 2006 και 2007, όπως απαιτεί η νέα εποχή, έχει ανάγκη ο τόπος και η σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, και προβλέπεται δε ρητά από τις σχετικές διατάξεις.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Παπαγεωργίου»

Το σίγουρο είναι ότι η Δημοτική αρχή έκανε αυτό που επιβάλλει η νομιμότητα και όρισε ως όφειλε τη Δημόσια συνεδρίαση για να συζητηθεί ο Απολογισμός Πεπραγμένων.
Κατά τον κ. Παπαγεωργίου και τη «Νέα Δημοτική Κίνηση Αγίων Θεοδώρων», το πρώτο βήμα έγινε, μένει να διασφαλιστεί ότι η επικείμενη συζήτηση την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου για τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του Δήμου για τα έτη 2006 και 2007, θα διεξαχθεί όντως σε πνεύμα συνεργασίας, ομόνοιας και γόνιμου Δημοκρατικού διαλόγου, όπως απαιτεί η νέα εποχή, έχει ανάγκη ο τόπος και επιβάλλει η σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: