25.2.09


Αποκαλυπτικός και ενήμερος πάνω σε σημαντικά θέματα του Δήμου του ήταν για μια ακόμη φορά ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και π. Δήμαρχος Σικυωνίων , Άγγελος Παπαγγελόπουλος. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του μας ενημέρωσε μεταξύ άλλων για το πολυσυζητημένο και πάντα επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, κάνοντας λόγο για έωλους σχεδιασμούς, το «καυτό» θέμα των λιμανιών, δηλώνοντας ευθέως ότι η παράταξή του τάσσεται υπέρ των δημοτικών λιμενικών ταμείων, την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού καθώς και την επαναδιεκδίκηση του Δήμου στις επόμενες εκλογές.

«ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ
ΤΩΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΩΝ»

Πως δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός σε ό, τι αφορά το θέμα των δεματοποιητών δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγο για έωλους σχεδιασμούς που σκοπό έχουν απλώς να κερδηθεί χρόνος για την επιβολή προστίμων.

Όπως ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον δεματοποιητή στο Δ.Σ., μετά από πρωτοβουλία της μειοψηφίας, κάναμε ερώτηση σε σχέση με την αλληλογραφία η οποία έχει ανταλλαγεί ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Δήμαρχος μας απάντησε ότι την επόμενη μέρα θα είχε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία. Δυστυχώς έχουν περάσει 20 μέρες από τότε και καμία ενημέρωση δεν έχουμε σχετικά με την αλληλογραφία. Αντιθέτως, μαθαίνουμε από τρίτες πήγες ότι τελικώς δεν υπάρχει ουδεμία αλληλογραφία, ούτε καν απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο που να μιλάει για την εγκατάσταση των δεματοποιητών, καθώς βέβαια και τη συγκεκριμένη χωροθέτησή τους.
Αυτό δυστυχώς δικαιώνει τη μειοψηφία που μιλάει για έωλους σχεδιασμούς χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει ο ελάχιστος προγραμματισμός, παρά μόνο ο στόχος είναι να κερδηθεί λίγος χρόνος όσον αφορά την επιβολή των προστίμων.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμος Σικυωνίων δεν έχει κανέναν λόγο να εμπλακεί στη διαδικασία των προστίμων απ’ τη στιγμή που έχει εγκεκριμένο ΧΥΤΑ σε λειτουργία και άρα, θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες από τον Δήμο Σικυωνίων για την οργάνωση των μελλοντικών κινήσεων στην ολοκληρωμένη πλέον διαχείριση των απορριμμάτων και βέβαια οι αντίστοιχες χωροταξικές, περιβαλλοντικές μελέτες.»

ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ
Ο κ.. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για ασυνέπεια της δημοτικής Αρχής και παραποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. μίλησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή τη δωρεά εταιρείας, ύψους 50.000 ευρώ, σε δημοτική εταιρία και όχι στον Δήμο όπως προβλεπόταν.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ένα θέμα που αποδεικνύει ουσιαστικά την ασυνέπεια της δημοτικής Αρχής και κυρίως τον μη σεβασμό από όλους τους φορείς – και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. αλλά και από τον Δήμαρχο – της λειτουργίας του Δ.Σ., είναι η δέσμευση που είχε δώσει η εταιρία που μετέφερε τις ράγες για τη σιδηροδρομική γραμμή, ότι θα έκανε μια δωρεά της τάξεως των 50.000 ευρώ στον Δήμο Σικυωνίων. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής ουδεμία τέτοια προσφορά έχει γίνει ούτε έχει έρθει αποδοχή στο Δ.Σ. του Δήμου Σικυωνίων. Αντιθέτως, μαθαίνουμε ότι κατατεθήκαν τα χρήματα στη Δημοτική Κατασκευαστική του Δήμου, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την απόφαση του Δ.Σ. Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και κυρίως τον μη σεβασμό των διαδικασιών του Δ.Σ. Διότι εδώ φτάνουμε στα όρια της παραποίησης των αποφάσεων και στη μη επιτέλεσή τους.»

«ΑΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ
ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ»

Σε ό, τι αφορά το θέμα των λιμανιών, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι η παράταξή του εμμένει στην ίδρυση των δημοτικών λιμενικών ταμείων, αφού όπως είπε θεωρούν ότι η κάθε δημοτική Αρχή στην Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να διαχειριστεί τα λιμάνια.

«Αν η δημοτική Αρχή του Δήμου Σικυωνίων θεωρεί τον εαυτό της ανίκανο να το κάνει, καλά είναι να μας απαλλάξει από την παρουσία της την επόμενη τετραετία», δήλωσε και συνέχισε:

«Εμείς πιστεύουμε πραγματικά στις δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε στην τήρηση της νομιμότητας, στη διατήρηση της κοινής γραμμής σύμφωνα με τα ομόφωνα ψηφίσματα της ΚΕΔΚΕ και επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την ίδρυση των Α.Ε., που ειδικά για την περίπτωση του Κιάτου δεν μπορούν καν να έχουν εφαρμογή σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία. Γιατί σύμφωνα με τον νόμο του 2001 οι ιδρύσεις μιλάνε για τα 12 λιμάνια εθνικής σημασίας, ενώ του Κιάτου – δυστυχώς ή ευτυχώς – βρίσκεται στην γ’ κατηγορία, δηλαδή τοπικής σημασίας, άρα δεν έχει και κανένα έρεισμα εφαρμογής ο συγκεκριμένος νόμος στο Κιάτο.
Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι μονόδρομος η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κιάτου, όπως αντίστοιχα και η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι με την ίδρυση των δύο δημοτικών λιμενικών ταμείων απεγκλωβίζεται το ένα λιμάνι από το άλλο και το καθένα μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τις επιταγές και τα συμφέροντα του κάθε Δήμου.»

«ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε επίσης για απουσία και άγνοια της δημοτικής Αρχής ως προς το θέμα της κατασκευής της νέας Εθνικής Οδού, λέγοντας:

«Ήδη και μόνο μετά από δικές μας έρευνες και την τρανταχτή απουσία της δημοτικής Αρχής, σιγά-σιγά έρχονται στα χέρια μας διάφοροι χάρτες για να δούμε τη χάραξη της νέας Εθνικής Οδού, της οποίας ο σχεδιασμός και η κατασκευή προχωράνε σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΡΓΟΣΕ. Δηλαδή, χωρίς τον ελάχιστο σεβασμό και διάλογο με την τοπική κοινωνία. Εμείς μαζεύουμε στοιχεία ώστε να μπορέσουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για το τι ακριβώς συμβαίνει με την Εθνική Οδό και θα προσπαθήσουμε να έχουμε βέβαια μια επαφή και με την κατασκευάστρια εταιρεία. Πραγματικά όμως είναι αδιανόητο ότι η δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει λάβει καμία μέριμνα, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχει καν ιδέα του τι συμβαίνει όσον αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου. Εντάσσεται και αυτό σε μια λογική απλής παρατηρητικότητας όλων των γεγονότων και εξελίξεων που αφορούν τον Δήμο Σικυωνίων εκ του μακρόθεν.»

«ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΟ»

Ο κος Παπαγγελόπουλος μας ξεκαθάρισε ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη Δημαρχία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε εντολή από το 48 % του Σικυώνιου λαού να κάνουμε την αντιπολίτευση και τον έλεγχο στην εξουσία όπως πρέπει. Επίσης με κάθε ευκαιρία προτείνουμε και διάφορες λύσεις, όπως έχει γίνει και για το λιμάνι και για τον δεματοποιητή, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και όχι στείρα άρνηση. Και όπου έχει χρειαστεί έχουμε στηρίξει τις πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής. Από κει και πέρα εμείς σαν συνδυασμός συνδιαλεγόμαστε με την κοινωνία και πιστεύω ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε τη δυνατότητα και την ετοιμότητα να διεκδικήσουμε εκ νέου τον Δήμο για να επιστρέψει στον δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: