26.2.09


Με τον Πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Ζάχο Αγκριστριώτη μίλησε πριν από δύο ημέρες η «Η.Κ». Τον ρωτήσαμε για τις δράσεις του Συμβουλίου Νέων, καθώς και για τη συνεργασία του ΤΟ.ΣΥ.Ν. με τον Δήμο. Εκείνο που μας είπε πρώτα είναι πως τελικά βρέθηκε και ο χώρος που αναζητούσαν τόσο καιρό για τη στέγαση τους. Να σημειώσουμε εδώ πως ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων προσφέρει στα δημοτικά πράγματα. Αυτό έχει δείξει ο , όχι και πολύ, χρόνος που έχει τεθεί σε εφαρμογή η λειτουργία τους σε όλη την χώρα και βέβαια στην Κορινθία. Οι «φρέσκιες» ιδέες από μυαλά ανεπηρέαστα από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, δεν μπορούν παρά καλό να επιφέρουν σε μια τοπική κοινωνία. Οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές θα πρέπει να ακούν με ενδιαφέρον τις προτάσεις των νέων , να τις επεξεργάζονται και να τις αξιοποιούν όπου και όποτε είναι αυτό δυνατόν και απαραίτητο.

«ΜΕΡΑΚΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ»

Ο κ. Αγκριστριώτης δήλωσε πως η δραστηριοποίησή τους στα κοινά αποτελεί μεράκι για τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, ενώ υπογράμμισε πως περιμένουν να έχουν στο άμεσο μέλλον μια καλύτερη συνεργασία με τον Δήμο. Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα για τα οποία το ΤΟ.ΣΥ.Ν. έχει αντίθετη άποψη από τη δημοτική Αρχή, την οποία και έχει εκφράσει, καθώς και στο ζήτημα του Λυκείου Λουτρακίου, το οποίο όπως είπε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν.
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Όπως είπε, η δράση τους έχει ξεκινήσει από το Πάσχα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη βράβευση αθλητικών σωματείων, ένα σεμινάριο για την εθελοντική αιμοδοσία – ενώ σε δύο μήνες θα γίνει και αιμοληψία, μια έκθεση ζωγραφικής για παιδιά που είναι στο «Ευθύμειο Κέντρο» και την κατασκήνωση Βηθλεέμ, την Παγκορινθιακή συνάντηση όλων των ΤΟ.ΣΥ.Ν. της Κορινθίας που έγινε στο Λουτράκι μετά από δική τους πρωτοβουλία, τη συμμετοχή τους σε λαμπαδηδρομίες εθελοντών αιμοδοτών, τη συμμετοχή τους σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου κατέλαβαν την πέμπτη θέση, κλπ.
«Είναι πολλές οι δραστηριότητές μας» είπε, «είναι κάτι που το έχουμε μεράκι και να σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα κάναμε και χωρίς στέγη».

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ
ΤΟ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΑΧΩΡΑΣ

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Λουτρακίου-Περαχώρας που είχε επισημάνει κατ’ επανάληψη ο Πρόεδρος του ήταν αυτό της στέγασής τους σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο, όπου θα μπορούσαν να συνεδριάζουν, να προγραμματίζουν και να οργανώνονται.
Όπως δήλωσε στην « Η.Κ». ο κ. Αγκιστριώτης, ο χώρος αυτός τελικά βρέθηκε πριν από 10 ημέρες περίπου, κατόπιν πρωτοβουλίας της κας Σούζυς Παπακωνσταντίνου.
«Μόνο ο Δήμος μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό» επεσήμανε, «και συγκεκριμένα η κα Παπακωνσταντίνου πήρε την πρωτοβουλία και θα πάμε στον Δ.Ο.Υ.Κ.Α. (Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικής Αντίληψης)».

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ
ΥΓΙΗΣ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ»

«Από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με τα κοινά είχαμε πει ότι θέλαμε τη συνεργασία του Δήμου» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν., «προκειμένου να φτάσουμε στο ιδανικό σημείο, αυτό που θέλουμε εμείς», επισημαίνοντας ότι συχνά δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση. Και συμπλήρωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι μέρα με την ημέρα θα κάνουμε πιο υγιή αυτή τη σχέση και θα καλυτερεύσουν πολλοί τομείς συνεργασίας».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ
ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΑΛΛΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ»

Ο κ. Αγκιστριώτης αναφέρθηκε ακόμη στις αποφάσεις εκείνες του Δήμου με τις οποίες το ΤΟ.ΣΥ.Ν. διαφωνεί. Οι βασικότερες εξ’ αυτών είναι το θέμα του δεματοποιητή, καθώς και τα χρήματα που διέθεσε ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας για το φετινό Καρναβάλι.
«Πιστεύουμε ότι έπρεπε να δώσουμε λιγότερα χρήματα για το Καρναβάλι» είπε, «άσχετα με το ότι στη νεολαία αρέσει να συμμετέχει σε τέτοιες δραστηριότητες. Θεωρούσαμε ότι σ’ αυτή την περίοδο κρίσης θα έπρεπε να κάνουμε κάτι πιο λιτό, κάτι πιο ποιοτικό, να αφήσουμε τα πολλά έξοδα και να δοθούν αυτά τα χρήματα κάπου αλλού. Οι τρεις βασικοί τομείς που κινούμαστε εμείς είναι το περιβάλλον, τα εργασιακά και τα κοινωνικά. Αυτά έχουμε προκρίνει εμείς τουλάχιστον για το 2009 ότι είναι τα βασικότερα προβλήματα και πάνω σ’ αυτά θα κινηθούμε.»

«ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΥΚΕΙΟ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ»

Ενημέρωσε ακόμη για μια έρευνα που έχει κάνει το ΤΟ.ΣΥ.Ν. σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Λυκείου Λουτρακίου, σύμφωνα με την οποία προκύπτει ότι η κατάσταση εκεί είναι απελπιστική. «Εμείς θέλουμε για το Λουτράκι ένα λύκειο πρότυπο» δήλωσε, «και σ’ αυτό το θέμα έχουμε διαφωνήσει με τον Δήμο. Ο Δήμος λέει ότι έχει δώσει πολλά χρήματα και συμφωνώ, αλλά το θέμα δεν είναι τι δίνεις, είναι πού και πώς τα δίνεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: