7.4.09



Πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, στο Κέντρο Νέων Κορινθίας την 1η Απριλίου στις 6 το απόγευμα , η συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων. Στην συνάντηση των στελεχών της Ένωσης Νέων Αγροτών Κορίνθου, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ κ. Βασίλης Γιαννόπουλος (Αχαΐα), ο Γεν. Γραμματέας της ΠΕΝΑ κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος (Λακωνία), ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Βοιωτίας κ. Βασίλης Κόλλιας (Θήβα), η πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας κα Γεωργία Παγίδα-Δρόσου (Αρχαία Επίδαυρος), ο κ. Α.Ανδρέου, ο κ. Γ.Παπανδριανός, ο κ. Δ.Λαλιώτης, ο κ. Γ.Αλεξανδράκος, ο κ. Δ. Μιχαηλίδης, ο κ. Χρήστος Νιάγκος, ο κ. Μιχάλης Ζώγαλης, ο κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Κορινθίας κ. Γιώργος Κολοκάτσης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική και έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων των Νέων Αγροτών και προγραμματισμός των επομένων, με προσανατολισμό στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Αρχ. Ολυμπία, 3-6/9/09).
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της ΕΝΑ Κορινθίας και για να δοθεί η ευκαιρία σε όσους Νέους Αγρότες του Νομού Κορίνθου επιθυμούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της ΕΝΑ Κορίνθου, αποφασίσθηκε να γίνει συνάντηση-συζήτηση στην Γκούρα της ορεινής Κορινθίας.
«Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα υπάρχουν 24 Ενώσεις Νέων Αγροτών. Τα μέλη των ΕΝΑ, είναι νέοι αγρότες, ηλικίας 18-40 ετών, ανεξαρτήτως εμπλοκής τους με προγράμματα ευρωπαϊκά, εθνικά ή άλλα.
Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών, έχουν σαν σκοπό μεταξύ άλλων τη διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των νέων αγροτών-μελών τους, την ενίσχυση και ενδυνάμωση της ενότητας και των δεσμών αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη τους, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των αγροτών, την καλλιέργεια της συνεταιριστικής ιδέας και γενικά του πνεύματος ανάπτυξης συλλογικής δράσης των αγροτών (ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί, διεπαγγελματικές οργανώσεις) και την ενημέρωση των νέων αγροτών, για την εξέλιξη και τα δεδομένα νέων και πρωτότυπων αγροτικών καλλιεργειών.» τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη μετά την συνάντηση αυτή.

Να σημειώσουμε πως ήταν η δεύτερη συνάντηση που οργάνωσε η Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, μετά την Καλαμάτα, και εντασσόταν στην προσπάθειά της για ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των επιχειρηματιών αγροτουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: