6.4.09


Δέκα επισημάνσεις κάνει ο Οικολογικός Σύλλογος Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου με την παρακάτω επιστολή προς τους αρμοδίους και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την καθαριότητα, την τάξη κ.α.
Ο «ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ» έχει αναφερθεί και άλλες φορές και στην δημοτική Αρχή Σικυωνίων για θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή της αρμοδιότητας της, χωρίς όμως μέχρι σήμερα ουσιαστικό αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, τονίζοντας όμως πως «δεν θα κουραστούν να τα λένε».

Στην επιστολή αναφέρει:

«Πόσες φορές έχουμε επισημάνει κάποια προβλήματα στους αρμόδιους των Δήμων αλλά αυτοί έχουν κερί στ’ αυτιά τους!
1. Πόσες φορές για χρόνια φωνάζουμε για τον τσιμεντένιο υδροφύλακα πλάι στο δρόμο από τη στροφή των Σφαγείων μέχρι τις σιδηροδρομικές γραμμές στο Βέλο που αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τους επιβάτες των αυτοκινήτων ιδιαίτερα τη νύχτα. Έχουν χάσει τη ζωή τους δύο και έχουν τραυματιστεί δεκάδες!
2. Τα σίδερα που κλείνουν το πέρασμα στη Πετμεζά και υποχρεώνουν τα αυτοκίνητα να κατέβουν στην Π.Ε.Ο για να περάσουν στην Πετμεζά, δεν είστε άξιοι να αφαιρέσετε, τι να περιμένουμε από εσάς (μπας και χάσετε δύο ψήφους!!)
3. Εκείνο τον έρημο το δρόμο του Πασίου πως τον καταντήσατε έτσι; Μήπως πρέπει να συμβούν ατυχήματα για να ενδιαφερθείτε; Σας διαφεύγει ότι αποτελεί πρόσβαση στον προαστιακό ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν δυο σχολεία με εκατοντάδες μαθητές και με αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων; Ποιος εργολάβος τον έφτιαξε; Πόση έκπτωση είχε η προσφορά του; Εκτός αν τον έφτιαξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου! Οπότε στην περίπτωση αυτή να τους βραβεύσουμε τους ανθρώπους! Λίγο φιλότιμο μωρέ δεν υπάρχει;
4. Μονοδρομήσατε την οδό Καποδιστρίου από τη διασταύρωση της με την Πετμεζά χωρίς να σκεφτείτε ότι έπρεπε αντίθετα να τη μονοδρομήσετε διευκολύνοντας έτσι όσους από τα ορεινά διαμερίσματα ή τους Δήμους έρχονται επειγόντως στο Κέντρο Υγείας μέσω της Παλαιάς Εθνικής οδού!
5. 25η Μαρτίου παρκάρω το αυτοκίνητο στην οδό Σικυώνος κοντά στις γραμμές και κατεβαίνω πεζός να παρακολουθήσω την παρέλαση. Όλος ο δρόμος μέχρι τα ταξί γεμάτος κάθε είδους σκουπίδι! Κύριε Αντιδήμαρχε παρακολουθείτε την πόλη; Είσαστε υπερήφανος για το χάλι αυτό; Ούτε την εθνική γιορτή δεν καταφέρατε να έχετε υποτυπωδώς καθαρή την πόλη;
6. Δεν γνωρίζω ποιος Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για το Κ. Διμηνιό. Όποιος και αν είναι θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα δένδρα στην παιδική χαρά του Κ. Διμηνιού και στο δημοτικό σχολείο, έπρεπε να είχαν κλαδευτεί. Και η παιδική χαρά να έχει καθαριστεί μέχρι το Πάσχα.
7. Ο δρόμος δυτικά από τον Πευκιά του χωριού μας δεν τακτοποιήθηκε μέχρι σήμερα σε ότι αφορά το πλάτος του. Ερώτημα : πόσες ψήφους υπολογίζετε να πάρετε από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου; Λίγη ντροπή μωρέ….
8. Με τον πεζόδρομο της παραλίας και τη μαρίνα που πομπωδώς προεκλογικά αναγγείλατε στο καφενείο του κου Μαρίνη που μιλήσατε, τα κάνατε γρήγορα ε; Θα μου πεις φτιάξατε τη μαρίνα! Θέλετε και τον πεζόδρομο;
9. Κύριε Αντιδήμαρχε των δημοτικών διαμερισμάτων και Πρόεδρε του Βασιλικού, πως ανέχεστε τη χαβούζα πίσω από το θέατρο; Είναι δυνατόν να το δέχεσθε αυτό; Εγώ δεν το πιστεύω. Ή μήπως με τη λάσπη που την καλύψατε μερικώς έχετε την συνείδησή σας ήρεμη;
10. Τι έγιναν κύριε Δήμαρχε οι διαβεβαιώσεις σας από την προηγούμενη τετραετία για ανάδειξη του φυσικού μνημείου της Βρωμόβρυσης Πασίου που θα αποτελούσε έναν ουσιαστικό παιδότοπο στους 120 μαθητές του δημοτικού σχολείου και πόλο έλξης περιπατητών; Γιατί μέχρι σήμερα δεν το εντάξατε στο ΕΣΠΑ για να εξασφαλίσετε τα χρήματα; Μέχρι να επιληφθείτε όλων των ανωτέρω εκτεθέντων εμείς θα σας τα θυμίζουμε συνεχώς, όχι μόνο για να πληροφορούνται οι συμπολίτες μας τις υποχρεώσεις σας, αλλά μήπως και «αγγίξουμε» το φιλότιμό σας».

Κ. Διμηνιό 1-4-2009
Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: