28.4.09

Συνομιλήσαμε την περασμένη Παρασκευή 24 Απριλίου με τον π. Δήμαρχο Σικυωνίων και επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Σικυωνίων κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο προκειμένου να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στον γειτονικό δήμο. Παράλληλα ζητήσαμε και την δική του τοποθέτηση πάνω σε μερικά από αυτά που συμβαίνουν και προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις. Ο κος Παγγελόπουλος γνωρίζει καλά τα του δήμου όχι μόνο γιατί διετέλεσε στην θέση του Δημάρχου αλλά γιατί και σαν Αντιπολίτευση παρακολουθεί στενά όλα τα θέματα της περιοχής του και φυσικά παίρνει θέση, κάνει κριτική και προτείνει. Τα θέματα για τα οποία μας μίλησε αφορούν σε έργα αλλά και την καθημερινότητα στον Δήμο . Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη δημοπράτηση μελέτης για τον ΧΥΤΑ, τα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου, τα τροφεία των παιδικών σταθμών, την κατασκευή του πεζόδρομου στην οδό Κλεισθένους αλλά και στο πρόβλημα που όπως ενημέρωσε έχει προκύψει με το νερό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΕ ΧΥΤΥ

Σε ό, τι αφορά τη δημοπράτηση μελέτης που αφορά στη μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ και την οποία ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σικυωνίων, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 €, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «έωλη» την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, καθώς όπως είπε δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί. Είπε επίσης ότι οι αρχιτεκτονικές μελέτες φτάνουν τις 50.000 €, γεγονός που όπως δήλωσε σημαίνει ότι τα κτιριακά που θα πρέπει να κατασκευαστούν θα είναι γύρω στα 10.000τ.μ.

«Άρα πρόκειται για εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων» είπε, «για το οποίο η Δημοτική Αρχή δεν έχει ενημερώσει κανέναν» και πρόσθεσε ότι ένα τόσο μεγάλο εργοστάσιο δεν μπορεί να γίνει μόνο για τα σκουπίδια του Δήμου Σικυωνίων ή και των Δήμων Βέλου και Στυμφαλίας με τους οποίους συνεργάζεται ο Δήμος Σικυωνίων στο θέμα των απορριμμάτων.

«Είναι διάχυτος ο φόβος» δήλωσε «ότι αυτό το εργοστάσιο θα εξυπηρετήσει σε πρώτη φάση τον Νομό Κορινθίας και στη συνέχεια ίσως και άλλους Νομούς. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν έχουν ενημερώσει κανέναν. Ό, τι πληροφορίες συλλέγουμε είναι μετά από έρευνα που κάνει ο συνδυασμός μας.»

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΠΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 13»

Ως προς τα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής για προώθηση του άρθρου 13 δεν υλοποιούνται, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη περάσει τέσσερις μήνες.
«Έλεγαν ότι θα προχωρήσουν σε επανασύνταξη της πράξης εφαρμογής του άρθρου αλλά προς το παρόν δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια» υπογράμμισε, «με αποτέλεσμα τα οικόπεδα να μην μπορούν να οικοδομηθούν».

«ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ
ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ»

Ο κ.Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου για αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, πρόταση που όπως είπε δεν έγινε αποδεκτή από τη μειοψηφία, με αποτέλεσμα την αναβολή του θέματος.
«Με πρωτοβουλία της μειοψηφίας» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, «είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση στο Δ.Σ. να μην γίνει αύξηση σε κανένα είδος ανταποδοτικής προσφοράς και μετά από τρεις μήνες έφεραν την αύξηση αυτή».

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ
ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ»

Για την κατασκευή του πεζόδρομου στην οδό Κλεισθένους ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι η μειοψηφία έχει καταγγείλει πολλές φορές τη νυν Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση πολεμούσε το εν λόγω έργο, ενώ όπως είπε «τώρα διεκδικούν ακόμα και την πατρότητά του». Ακόμη είπε ότι η ποιότητα του έργου δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς και ότι «κατέστρεψαν και κάποια από τα υλικά», αναφερόμενος κυρίως στους γρανίτες.

«ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 10ΗΜΕΡΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ»

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται πρόβλημα στον Δήμο Σικυωνίων και ιδιαίτερα στην πόλη του Κιάτου σε ό, τι αφορά την ποιότητα του νερού. Όπως είπε, το νερό που τρέχει στις βρύσες είναι κακής ποιότητας, τόσο σε γεύση όσο και ως προς την οσμή.

«Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό μετά από τόσες βροχοπτώσεις;» δήλωσε ενώ εξέφρασε την απορία του αν είναι κατάλληλο όχι μόνο για πόση αλλά ούτε και για οικιακή χρήση. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η οποία αφορά στον κεντρικό αγωγό από τις δεξαμενές μέχρι και την πόλη του Κιάτου, παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: