27.4.09

Οριστικά κλείνει πλέον από σήμερα το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στην Κόρινθο, μετά και την μικρή παράταση που κατάφερε να πάρει το Σωματείο των εργαζομένων, σύμφωνα με τα όσα είπε την Παρασκευή στην «Η.Κ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας κ. Νίκος Καραβάς. Όπως επεσήμανε ο κος Καραβάς η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει τεράστια δυσλειτουργία στην περιοχή. Συγκεκριμένα δήλωσε:

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ:

«ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ,
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΦΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ»

«Σαν σωματείο είχαμε εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή μας στο κλείσιμο του Κέντρου Διαλογής, κινητοποιηθήκαμε, ενεργοποιήσαμε και τους φορείς αλλά δυστυχώς η διοίκηση πήρε την απόφασή της. Εμείς πιστεύαμε ότι μπορούσε να μείνει το Κέντρο Διαλογής στην Κόρινθο αλλά την απόφασή τους την είχαν ήδη πάρει.».
Όπως ανέφερε ο κ. Καραβάς, στην Κόρινθο η υπηρεσία θα παραμείνει σαν διαμετακομιστικό κέντρο, απλώς δε θα γίνεται πλέον ταξινόμηση της αλληλογραφίας, κάτι που όπως επανέλαβε, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στην Κόρινθο όσο και στην Αθήνα όπου θα υπάρξει μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ
ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ»

«Δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε το κλείσιμο» τόνισε και πάλι ο κ. Καραβάς, «κάναμε ό, τι μπορούσαμε, τουλάχιστον πήραμε τη διαβεβαίωση ότι δε θα φύγουν οι συνάδελφοι εκτός Νομού. Όχι ότι και πάλι δε δημιουργείται πρόβλημα, δεν είναι το ίδιο κάποιος που δούλευε στην Κόρινθο να πρέπει να πηγαίνει στο Κιάτο για παράδειγμα, αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι θετικό να χάνονται 20 θέσεις εργασίας από την περιοχή, τη στιγμή που το ΕΛΤΑ πηγαίνει καλά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πληθυσμιακή «έκρηξη» στην Κορινθία κι αν τα προβλήματα που προκαλεί το κλείσιμο δεν φανούν τώρα θα φανούν πολύ σύντομα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.»

«ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΑ
ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ
ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Ο κ. Καραβάς μίλησε επίσης για το ξεπούλημα, όπως είπε, των ταχυμεταφορών που θέλει ο ΕΛΤΑ και για το οποίο δήλωσε ότι τα Σωματεία αντέδρασαν έντονα. Στην πανελλήνια μάλιστα συνάντηση που είχαν οι Πρόεδροι των Σωματείων ταχυδρομικών υπαλλήλων όλων των νομών πριν από δύο περίπου εβδομάδες, είπε ότι δήλωσαν ομόφωνα την αντίθεσή τους σ’ αυτό.

«ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»

«Κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβάς όταν υπογράμμισε ότι με τον αγώνα τους κατάφεραν τα σωματεία να αποσυρθεί υποψήφιος αγοραστής των ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: