2.4.09


Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου επικεντρώθηκε όχι τόσο στα θέματα ημερήσιας διάταξης όσο στις ανακοινώσεις του δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη σε ό, τι αφορά δημοπρατήσεις έργων αλλά και τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα που προέκυψαν από τη συνάντησή του με τον Κορίνθιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα την Παρασκευή.
Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη υπήρξε κατά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας με τον κ. Παπαληγούρα όσον αφορά στο θέμα του λιμενικού ταμείου. Όπως μάθαμε, ο Υπουργός εμφανίστηκε πολύ θετικός στο αίτημα του κ. Γκιώνη για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και μάλιστα είπε ότι το θέμα θα λυθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, ικανοποιώντας τη θέση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας.
Σε μια περίοδο όπου το ζήτημα των λιμανιών έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Κορινθία, φαίνεται ότι ένα αίτημα χρόνων – τόσο του Δήμου όσο και των επιχειρηματιών της περιοχής του Λουτρακίου – επιτέλους ικανοποιείται.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ
ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ


Μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση είναι αυτή περί δημοπράτησης του σταθμού του προαστιακού στον Ισθμό, για τον οποίο ο κ. Παπαληγούρας πληροφόρησε τον Δήμαρχο Λουτρακίου ότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει στο 70% και πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, η δημοπράτηση θα γίνει γύρω στον Αύγουστο.

ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο κ. Γκιώνης ενημέρωσε επίσης για μια σειρά έργων που δημοπρατήθηκαν ή θα δημοπρατηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, δημοπρατήθηκε την Τρίτη το έργο που αφορά στην ανακαίνιση του κτιρίου ΜΠΟ ΡΙΒΑΖ στην παραλία, όπου και προβλέπεται να μεταφερθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ στο ισόγειο θα γίνει και εκθεσιακός χώρος.
Επίσης, στις 7 Απριλίου θα δημοπρατηθεί το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, ενώ σε έναν μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον δρόμο Περαχώρας-Πισίων. Τέλος, το καινούριο πάρκινγκ του Δήμου, 240 θέσεων, που βρίσκεται πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών θα είναι 100% έτοιμο μέχρι το Πάσχα, οπότε θα έχουν μπει και τα φώτα.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Ως προς τα θέματα ημερήσιας διάταξης, τα περισσότερα εξ αυτών πέρασαν ομόφωνα. Το πρώτο θέμα περί κατάργησης του χρονικού τέλους της διαπαραταξιακής επιτροπής που είχε συσταθεί για το θέμα της μαρίνας προκάλεσε την αντίδραση των κ.κ. Μίχα, Φάνη και της κας Πρωτοπαππά, οι οποίοι το καταψήφισαν, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν ο κ. Μάρκελλος και η κα Κούτμου.

Αναλυτικά τα θέματα ήταν τα εξής:

1.Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 231/2008 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

2.Αποδοχή ποσών από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ προς εκτέλεση έργων του Δήμου.

3.Χορήγηση ή μη αδειών εμφιάλωσης και εμπορίας νερού, για το 2009.

4.Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

5.Αποδοχή ποσού #2.000,00# € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπανών πληρωμής συμβάσεων έργου προσωπικού Κ.Ε.Π. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Διάθεση πίστωσης.

6.Απευθείας ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (Δ.Ε.Κ.Ε.Λ.Π.) εκτέλεσης έργου: “Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας Λουτρακίου”.

7.Απευθείας ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (Δ.Ε.Κ.Ε.Λ.Π.) εκτέλεσης έργου: “Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Περαχώρας”.

8.Εξέταση αιτήματος ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ Δημητρίου για παραχώρηση θέσης στάθμευσης έμπροσθεν ιατρείου του, επί των οδών Κολοκοτρώνη & Σολωμού (ή επί της οδού Σολωμού) στο Λουτράκι.

9.Εξέταση αιτήματος ΜΑΓΚΟΥ Δημητρίου για διαγραφή από βεβαιωτικό κατάλογο οφειλής από πρόστιμο αυθαιρέτων έτους 2004.

10.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους αυθαιρέτων & απαλλαγή προσαυξήσεων, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

11.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Απρίλιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: