9.4.09


Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Τρίτη το πρωϊ στο γραφείο του, για τα έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα , μέχρι και τον Μαϊο στον Δήμο, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός , συμπερασματικά, είπε:
«Πιστεύω ότι ολοκληρώνοντας αυτά τα έργα, θα είμαστε περήφανοι και όσον αφορά τις υποδομές της πόλης – ύδρευση, αποχέτευση – αλλά θα είμαστε υπερήφανοι και για την αισθητική της πόλης που θα γίνει πιο ελκυστική και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε ένα κομμάτι τουριστών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι τουριστικές υποδομές στην πόλη της Κορίνθου – ιδιωτικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία – δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε κύμα τουριστικό. Άρα, αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη, από τη μία φτιάχνεις την πόλη και την κάνεις θελκτική κι απ’ την άλλη οι επιχειρηματίες, βλέποντας ότι η πόλη ομορφαίνει, θα κάνουν και τις επενδύσεις.»
Κάνοντας έναν συσχετισμό και με το πολύ σημαντικό έργο της υδροδότησης της πόλης από την Στυμφαλία, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι ένα έργο που γίνεται και πάλι μετά από 16,5 αιώνες:
Και πιστεύω ότι η αφετηρία αυτή θα είναι το 2009 και για έναν άλλο λόγο, ότι η πόλη μετά από 16,5 αιώνες θα υδροδοτηθεί και πάλι απ’ τη Στυμφαλία και το νερό να ξέρετε ότι είναι το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη ενός Δήμου. Τα τελευταία 10-11 χρόνια η πόλη έλυσε το θέμα της επάρκειας του νερού. Τώρα θα λύσουμε και το θέμα της ποιότητας του νερού. Και αυτό θα είναι ένα εργαλείο αναπτυξιακό για τον Δήμο. Το νερό θα παίξει σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: