10.4.09

Τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου καλωσόρισε στην Κορινθία ο Γ.Γ. της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Πετρόπουλος, την Τετάρτη το απόγευμα. Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Παπακωνσταντίνου στα γραφεία της Ν.Ε. στην Κόρινθο και η παρουσία του αργότερα στην πολιτική συγκέντρωση στο Κιάτο έγινε στα πλαίσια του προγράμματος…εξορμήσεων, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο κ. Νίκος Πετρόπουλος, που κάνει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την χώρα για την ενημέρωση των πολιτών σε ό, τι αφορά τα μεγάλα όπως είπε αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η ΝΔ, αλλά και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ «που δίνουν λύσεις στην Ελληνική κοινωνία». Παρόντες επίσης ήταν ο Βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης, η κα Νότα Παπαβασιλείου, Υπεύθυνη για τον Νομό Κορινθίας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Βασίλης Μπρακουμάτσος, Γ. Γ. της περιφέρειας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρήστος Βενετσάνος και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Φαρμάκη, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κώστας Μαλανδρένης, κ.ά.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:

«ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Ο κος Πετρόπουλος με την ιδιότητα του Γ.Γ. της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ αλλά και του επί χρόνια αγωνιστή της παράταξης είπε:

«Εμείς ως Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας θα συνεχίσουμε τις επαφές με τους πολίτες της Κορινθίας εν όψει των Ευρωεκλογών, να στείλουμε το μήνυμα και τη σημασία αυτών των Εκλογών και γιατί στις 7 Ιουνίου πρέπει και οι πολίτες να δώσουν το παρόν σ’ αυτές τις εκλογές, να στείλουμε το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι εδώ είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η ελπίδα και η προοπτική για την χώρα μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:

«Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ
ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας για την πρόσκληση, προχώρησε σε μια σύντομη εισήγηση, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων οι Ευρωεκλογές, η εργασία, η έξαρση της εγκληματικότητας, κ.ά.

Συγκεκριμένα είπε:

«Είμαστε δύο μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές. Και είμαστε σε μία περίοδο που στην Ελληνική κοινωνία κυριαρχεί μια λέξη κι αυτή η λέξη είναι ‘ανασφάλεια’. Οικονομική ανασφάλεια, ανασφάλεια για το εργασιακό μέλλον, ανασφάλεια για τους όρους διαβίωσης, ανασφάλεια κοινωνική, ανασφάλεια στην πράξη στην καθημερινότητά μας, ανασφάλεια στον δρόμο, ανασφάλεια στο σχολείο. Η Ελληνική κοινωνία ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αυτή τη μεγάλη αίσθηση φόβου και ανασφάλειας. Φόβου για το μέλλον, ανασφάλειας για το σήμερα. Αυτή η ανασφάλεια σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει να κάνει και με τις πολιτικές μιας Κυβέρνησης που έχει πλέον εμπεδωθεί στον μέσο Έλληνα πολίτη ότι είναι πλέον αναξιόπιστη και αδύναμη να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα. Είναι αναξιόπιστη στην οικονομική της πολιτική, είναι αναξιόπιστη στο εξωτερικό, είναι αναξιόπιστη στα κοινωνικά ζητήματα, είναι αναξιόπιστη στο πώς χειρίζεται το Κράτος, τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, τα Σώματα ασφαλείας.»

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ
ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ
& ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Συνεχίζοντας είπε:

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ λέμε ότι αυτές οι εκλογές σε δύο μήνες είναι εκλογές με διπλό στόχο, με διπλό μήνυμα. Το πρώτο είναι να λειτουργήσουν – αν δεν έχουμε διπλές εκλογές – ως προπομπός για την αλλαγή πορείας που χρειάζεται η χώρα. Να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα, να είναι ένα είδος «δημοψηφίσματος» για τις πολιτικές αυτής της Κυβέρνησης. Πολιτικές που έχουν πάει πίσω την χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Και το δεύτερο βεβαίως είναι σε μια πολύ δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, να μιλήσουμε για την προοδευτική Ευρώπη. Για τη δυνατότητα που έχουν οι προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετωπίζει τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ –
Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΑΘΙΕΣ ΤΟΜΕΣ»

Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τις καθημερινές δυσκολίες του πολίτη, γι’ αυτό προσερχόμαστε μπροστά του με συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν αρκούμαστε σε μια αντιπολίτευση, σε μια κριτική της Κυβέρνησης. Αυτό πολλές φορές το κάνετε εσείς τα Μέσα καλύτερα κι από μας. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πείσουμε ότι έχουμε εναλλακτικές προτάσεις. Αυτό «χτίζουμε» κάθε μέρα, το κάνουμε σε μια διαδικασία κοινωνικής διαβούλευσης, το κάνουμε σε όλους τους τομείς, απ’ την οικονομία, τη φορολογία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέχρι την παιδεία, την ψυχική υγεία, το κοινωνικό κράτος, το τι είδους κράτος θέλουμε για να μπορέσουμε να πείσουμε τον πολίτη και να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι την επόμενη ημέρα να αρχίσουμε να αλλάζουμε τα πράγματα. Ερχόμαστε με μία διάθεση ριζικών αλλαγών, μεγάλων τομών, μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην χώρα μας. Δεν ερχόμαστε για να ξανακαθίσουμε σε καρέκλες, δεν ερχόμαστε για να κάνουμε «μερεμέτια». Ερχόμαστε γιατί η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται βαθιές τομές. Και νομίζω όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι αυτή η ανάγκη είναι πλέον αναντίρρητη για να μπορέσουμε όχι απλώς να ξεφύγουμε απ’ τη σημερινή κρίση αλλά να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε όλους τους Έλληνες πολίτες.»

«ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»

Ότι «ο Πρωθυπουργός έπαψε να είναι το ‘ισχυρό χαρτί’ της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κάτι που όπως είπε φαίνεται πλέον και στις μετρήσεις, ενώ σε ό, τι αφορά το ΠΑΣΟΚ είπε πως μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε το κόμμα βγήκαν όλοι σοφότεροι.

«Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ρόλοι» εξήγησε, «υπάρχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όλοι δουλεύουμε στο πλαίσιο των ρόλων και αρμοδιοτήτων που έχει δώσει ο Πρόεδρος και τα όργανα του κινήματος και όλοι επιχειρούμε να δώσουμε το καλύτερό μας σε μια κοινή προσπάθεια.»

Σε ό, τι αφορά το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτό θα συνδυάζει «την απαραίτητη ανανέωση που χρειάζεται πάντα ένα ψηφοδέλτιο για να συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και την εμπειρία με ανθρώπους που όχι μόνο ξέρουν τα Ευρωπαϊκά θέματα αλλά μπορούν να πείσουν και τον πολίτη ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ
ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΝΔ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑ
ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ»

Όσον αφορά τώρα τις εθνικές εκλογές και τα μέτρα που πρόκειται να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση νίκης κυρίως σε ό, τι αφορά τα εργασιακά θέματα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε αφενός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει τις εκλογές επειδή θεωρεί ότι «κάθε μέρα που περνάει είναι μια μέρα χαμένη για τον τόπο και όχι από κομπορρημοσύνη ούτε από μια διάθεση να παίξει παιχνίδια», αφετέρου παρουσίασε συνοπτικά κάποια από τα μέτρα που θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

«Ζητάμε εκλογές γιατί η χώρα πρέπει να έχει ένα καινούριο ξεκίνημα» είπε, «και επειδή υπάρχει μια φιλολογία τις τελευταίες ημέρες ότι το ΠΑΣΟΚ δήθεν δεν θέλει πραγματικά εκλογές, σας διαβεβαιώ ότι παρά το γεγονός ότι ίσως μικροκομματικά να μας συνέφερε να υποστεί η ΝΔ το πολιτικό κόστος των πολιτικών της, αυτό δεν συμφέρει την χώρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μία διαπραγματευτική ικανότητα στο εξωτερικό και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση και το οποίο θα κάνουμε εμείς.»

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΗΛΙΚΩΝ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ
ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ως προς τα εργασιακά θέματα και τη θέση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σ’ αυτά, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε:

«ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ
ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

«Η ΝΔ επιχειρεί να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί η ανεργία στην χώρα μας. Κι εγώ έχω συμμετάσχει σε πολλές συζητήσεις με συναδέλφους απ’ τη ΝΔ οι οποίοι κραδαίνουν τις επίσημες στατιστικές που βγάζει η ΕΣΥΕ για τη μείωση της ανεργίας ως απόδειξη ότι κάτι έχει συμβεί σε αυτή την χώρα καλό. Εγώ να μου επιτρέψετε να σας πω ότι πέρα από το αυτονόητο που είναι ότι όλοι βλέπουμε γύρω μας, σε μια περίοδο κρίσης, τις απολύσεις, το κλείσιμο των εργοστασίων, βλέπουμε τη μεγάλη ανασφάλεια, υπάρχει και μία πρωτοφανής προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων, που όλοι όσοι γνωρίζουν ξέρουν πάρα πολύ καλά την πραγματική εικόνα. Η πραγματική λοιπόν εικόνα είναι ένας συνδυασμός μίας μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας που οδηγεί σε απολύσεις, σε αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, στην εβδομάδα λιγότερων ημερών κ.ο.κ. και ταυτόχρονα μια απολύτως ανυπαρξία πολιτικής για την απασχόληση και την ανεργία.

«ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ»


Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη – και το έχουμε καταθέσει και ως μέρος μιας πρότασης νόμου στη Βουλή – να υπάρξει μια πολύ δυνατή πολιτική ώθηση για την ανεργία των νέων. …..

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ
ΑΠΟ 55 ΚΑΙ ΠΑΝΩ»

Έχουμε μιλήσει για την κοινωνική εργασία, για την ανάγκη δηλαδή να βοηθήσει κανείς μεγαλύτερες ηλικίες, για παράδειγμα από 55 και πάνω, που είναι ευάλωτοι ακριβώς γιατί κλείνουν εργοστάσια και γιατί σε μια τέτοια ηλικία είναι πολύ δύσκολο να βρει κανένας μια νέα εργασιακή πορεία. Σε έναν τέτοιο κόσμο σε μια τέτοια ηλικία να δοθούν εργασιακές προοπτικές, μέσα από προγράμματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αφορούν κοινωνικές δομές, που αφορούν δηλαδή πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας για να απορροφηθεί αυτός ο κόσμος και να γεφυρώσουμε έτσι τα δύσκολα χρόνια ανάμεσα στον μεσήλικα εργαζόμενο που απολύεται και στη σύνταξή του.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ
ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ
ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Στο μέσο μιας οικονομικής κρίσης ο μόνος τρόπος για να θωρακίσεις πραγματικά τις θέσεις εργασίας είναι να στηρίξεις την πραγματική οικονομία. Κι αυτό το κάνεις στηρίζοντας τα εισοδήματα, γιατί πέρα από τα μεγάλα προβλήματα είναι η έλλειψη κατανάλωσης, η έλλειψη επενδύσεων που οδηγεί και σε μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα, άρα σε απολύσεις. Άρα, πρώτον στηρίζεις την πραγματική οικονομία στηρίζοντας το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων κι έχουμε κάνει και πρόταση στη Βουλή για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Ένα παράδειγμα είναι το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, ένα άλλο παράδειγμα είναι η πραγματική στήριξη των δανειοληπτών και επίσης αυτό το οποίο κάνεις είναι να αυξήσεις τις δημόσιες επενδύσεις που έχουν δοθεί επί ΝΔ, να ενεργοποιήσεις το ΕΣΠΑ που αυτή τη στιγμή ‘κοιμάται’. Είμαστε 2 χρόνια και 3 μήνες μετά την επίσημη έναρξη του ΕΣΠΑ και δεν έχει καταληφθεί ούτε ένα ευρώ. Και βεβαίως να διασφαλίσεις ότι το πακέτο των 28 δις ευρώ που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση στις τράπεζες, περνάει στην πραγματική οικονομία. Γιατί μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί μονάχα για να βελτιώσουν οι τράπεζες τον ισολογισμό τους και έχει ελάχιστα αποτελέσματα στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Έτσι θωρακίζεις την εργασία, με πολιτικές που ενισχύουν την πραγματική οικονομία και δεύτερον με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, που δεν υπάρχουν καθόλου αυτή τη στιγμή. Και βεβαίως βοηθάς τον άνεργο αυξάνοντας το επίδομα ανεργίας – στο 70% όπως έχουμε δεσμευτεί – και αυτό που σίγουρα δεν κάνεις είναι να κλείσεις το μάτι στην προσπάθεια που δυστυχώς γίνεται από πολλές επιχειρήσεις σήμερα να εκμεταλλευτούν μια δύσκολη οικονομική κατάσταση κι έχοντας καταγράψει σημαντικά κέρδη τα προηγούμενα χρόνια να περάσουν όλο το βάρος της προσαρμογής πάνω στους εργαζόμενους. Εμείς είμαστε απέναντι σ’ αυτό. Είναι διαφορετικό να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο και ετοιμάζονται να κλείσουν – εκεί θα κάνουν κάποιες επιλογές – και είναι άλλο πράγμα ως Κυβέρνηση να δώσεις ένα «πράσινο φως» και να κλείσεις το μάτι, επιτρέποντας μια λογική που πάει σε χαλαρές εργασιακές σχέσεις, είτε με αύξηση των απολύσεων είτε με μείωση των ωρών εργασίας.»

«ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ
ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ‘ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ’»

Ερωτηθείς για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει το ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών δεδομένης της κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου αλλά και της χώρας γενικότερα, καθώς και για το τι προτίθεται να κάνει όσον αφορά στο εθνικό δίκτυο της χώρας, που σύμφωνα με έρευνες είναι το χειρότερο και πιο επικίνδυνο στην Ευρώπη – με την Πελοπόννησο μάλιστα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε:

«Σήμερα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός αστυνομικών ο οποίος ασχολείται με πάρεργα. Από την επίδοση δικαστικών εγγράφων μέχρι πολεοδομικά ζητήματα και μία σειρά από άλλες εργασίες, προστασία διαφόρων πολιτικών και επιχειρηματιών, μια σειρά από εργασίες που δεν συνάδουν με τη βασική τους απασχόληση που είναι η προστασία του απλού Έλληνα πολίτη. Άρα λοιπόν, μια άμεση αλλαγή σ’ αυτού του είδους τις παράπλευρες δραστηριότητες θα δώσει μια πολύ σημαντική ώθηση στον αριθμό των αστυνομικών που υπάρχουν διαθέσιμοι και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στη λογική του αστυνομικού στη γειτονιά, τη λογική των πεζών εποχούμενων περιπολιών που βοηθούν πάρα πολύ στο να μειωθεί η μικρή εγκληματικότητα.

Δεύτερον, η άμεση αναδιοργάνωση και επανεξέταση όλης της ηγεσίας της Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα. Διότι δυστυχώς, έχουμε ένα επιχειρησιακό έλλειμμα σοβαρότατο αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει πληρώσει αυτή η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και ιδιαίτερα έντονα από τον Δεκέμβρη και μετά. …..
Ακριβώς όπως είχαμε καταφέρει με κόπο, προσπάθεια, να βελτιώσουμε και να έχουμε μια Αστυνομία η οποία ήταν καλύτερη από ποτέ, να ξανασυνδέσουμε τον Αστυνομικό με τον απλό Έλληνα πολίτη που ξέρουμε ότι είναι μια σχέση «τραυματισμένη» απ’ την ιστορία της χώρας μας, αυτό διαλύθηκε και πρέπει να το ξαναφτιάξουμε.

«ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ
ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ»

Ως προς το δεύτερο ζήτημα, εγώ θα σας πω ότι η ανάπτυξη στην χώρα μας τις τελευταία δεκαετίες βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό σε έναν ενεργό ρόλο του Κράτους, με την έννοια των δημοσίων επενδύσεων που άλλαξαν σταδιακά τη μορφή της χώρας μας. Όλοι ξέρουμε ότι το 2004 υπήρχε σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα, ένα συντριπτικό μέρος του οποίου είχε να κάνει με τις υποδομές, τους δρόμους, τα γεφύρια, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια σε όλη την χώρα. Αυτό το πρόγραμμα ήταν τόσο μεγάλο που κορδέλες κόβονται ακόμα και σήμερα. Δε θέλω να ισχυριστώ ότι δεν ξεκίνησε τίποτα μετά το 2004 αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος δουλειάς είχε γίνει τότε. Εμείς λέμε ότι ειδικά σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη της Ελληνικής οικονομίας, ο μοχλός των δημοσίων επενδύσεων, μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει μάλιστα και το ΕΣΠΑ 2007-2013, πρέπει να είναι κυρίαρχος. Και μέσα από μία αύξηση, μπορούν να χρηματοδοτηθούν σημαντικές υποδομές και βεβαίως και στην περιφέρεια της Πελοποννήσου, η οποία έχει ακόμα πολύ μεγάλες ελλείψεις και στο οδικό δίκτυο και σε άλλες υποδομές.»

«ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ»

Σχολιάζοντας και τη ‘διαμάχη’ που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να κάνει ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που επιθυμεί.

«Αυτό σημαίνει να ανοίξουμε και μία συζήτηση προγραμματικών θέσεων με τον υπόλοιπο προοδευτικό χώρο» επεσήμανε, «ξέροντας βεβαίως ότι διαφορετικά κόμματα πρεσβεύουν διαφορετικά πράγματα κι ότι αν δε σε χωρίζουν πολλά από ένα άλλο κόμμα τότε δε θα ήσουν ένα διαφορετικό κόμμα. Εμείς όμως τολμάμε να πούμε ότι θέλουμε έναν διάλογο. Εμείς δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν.
Δεν μπορούμε όμως να μην παρατηρήσουμε ότι κυρίως το κομμουνιστικό κόμμα επέλεξε τα τελευταία χρόνια μια στρατηγική η οποία ήταν πολύ διαφορετική από τη στρατηγική των ετών όπου το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση. ……Και επειδή έχει υπάρξει μια επιστολή της κας Παπαρήγα στον κ. Παπανδρέου, θα υπάρξει μια απαντητική επιστολή κι αυτό θα είναι τις επόμενες ημέρες.»

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην συνέχεια και στο Κιάτο , όπου παρευρέθηκε στην προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοτική Οργάνωση του Δήμου Σικυωνίων. Κομματικά και πολιτικά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Κιάτου και του νομού και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρόν.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ»

Στην ομιλία του εκεί ο κος Παπακωσταντίνου , μεταξύ άλλων είπε:
«Κάθε μέρα που περνά με διακυβέρνηση από τη ΝΔ είναι μία μέρα χαμένη για τη χώρα. Εμείς λέμε ένα ηχηρό: Φτάνει πια. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Την κρίση αυτή, δεν θα την πληρώσει η μεσαία τάξη και ο φτωχότερος. Επιτέλους, λέμε να σηκώσουν το βάρος του κόστους αυτοί που έχουν και την ευθύνη για την κρίση, οι έχοντες και οι κατέχοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: