21.5.09

Μία μικρή ιστορία «συνοδεύει» το έργο που λέγεται Διοικητήριο της Νομαρχίας Κορινθίας. Από την παραχώρηση τον Δεκέμβριο του 2005 όταν ολοκληρώθηκε η παραχώρηση έκτασης 6,5 στρεμμάτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που βρίσκεται στην περιοχή της Ποσειδωνίας, στο πρώην στρατόπεδο Τζαναβάρα, το έργο έχει περάσει από διάφορες φάσεις.
Μία από τις φάσεις αυτές είναι ότι ολοκληρώθηκε η αναγκαία πολεοδομική μελέτη. Σύμφωνα με τα όσα μας θύμισε η Νομαρχία, τo Φεβρουάριο του 2007 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υπέβαλε αίτημα προς την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, η οποία ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου. Μετά την απαραίτητη προετοιμασία, πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008 η πρώτη φάση της δημοπρασίας, με τη συμμετοχή έξι επενδυτικών σχημάτων.
Εν τω μεταξύ συνεδρίασε στις 13 Μαΐου το Νομαρχιακό Συμβούλιο με θέμα την έγκριση των πρακτικών της επιτροπής που διενήργησε το διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας. Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2009, συμμετείχαν τρεις από τους πέντε υποψήφιους αναδόχους, που είχαν προκριθεί από τη διαδικασία της Α΄ φάσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιτροπής διαγωνισμού ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία J & P ΑΒΑΞ Α.Ε. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 35.000.000 €, στα οποία περιλαμβάνονται και το κόστος βαριάς συντήρησης για τα 26 χρόνια που είναι και ο συμβατικός χρόνος της Σύμπραξης.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Προβλέπεται η κατασκευή τριώροφου κτιρίου επιφανείας 10.445 τ.μ. και δύο υπογείων επιφάνειας 10.400 τμ για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας. Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του 2009, μετά την εκπόνηση από τον ανάδοχο της οριστικής μελέτης του έργου και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2011.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

Ο Νομάρχης Νίκος Ταγαράς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος καθώς η κατασκευή του νέου Διοικητηρίου της Νομαρχίας μπαίνει πια στη φάση της υλοποίησής του. Όπως δήλωσε η κατασκευή του νέου Διοικητηρίου, θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία μίας σύγχρονης και αποτελεσματικής διοίκησης. Στο νέο κτίριο θα στεγασθούν όλες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, πετυχαίνοντας την ποιοτικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Να σημειώσουμε πως το νέο διοικητήριο είναι ένας από τους στόχους της θητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: